Cadier en Keer, veldschieten

Een schietwedstrijd in het mooiste deel van Nederland.


Ik heb in het weekend van 8 juni een veldwedstrijd mogen schieten in een groeve ’t Rooth in Cadier en Keer Limburg. De groeve is een beschermt natuurgebied waar ze nog maar een paar jaar mergel mogen winnen en daarna gesloten zal worden. Natuurlijk hoopt de plaatselijke vereniging nog jaren op dit voor publiek afgesloten gebied te mogen blijven schieten.
Ik zal even kort uitleggen wat veldschieten is.

Veldschieten is niet meer dan een parcours lopen en op verschillende afstanden pijlen schieten. Drie pijlen per doel die kunnen variëren van 10 meter tot 60 meter, zowel bekende als onbekende afstanden. Als je er meer over weten wil kijk dan op de site van de NHB.

Nu een klein verslag met wat impressie foto’s van deze wedstrijd.
Op de eerste dag was het erg winderig maar wel zonnig. Zondag was het wat bewolkt maar gelukkig wel droog. Als je daar op het terrein loopt en ook nog schieten mag dan heb je het gevoel dat je deelneemt aan een hele mooie wedstrijd in Nederland. Op de eerste dag was erg zonnig maar wel met aardig wat wind wat het schieten toch wel lastig maakt omdat de pijlen toch wel beïnvloed worden door de wind. De tweede dag was de wind gaan liggen maar de zon liet zich niet helaas niet zien. Je merkt wel dat het weer toch een beïnvloede factor kan zijn voor de score maar dat geeft toch een extra uitdaging om buiten te schieten want iedereen heeft er toch last van. Daarom blijf ik het doen. Maar wil je meer weten kijk op de NHB site.


Willem Beuken.