Verslag 2wapentoernooi

Rond half acht ‘s-avonds begint langzaam aan de kantine van de handboogschutterij zich te vullen met mensen van zowel Hilversum als van Loenen. Terwijl een aantal schutters van Hilversum druk bezig zijn met klaarzetten van de bogen in de zaal beginnen de schutters van Loenen zich aardig te vermaken in de kantine.

Meerdere verschillende bogen worden opgetuigd om later op de avond een impressie te kunnen geven aan de schutters van Loenen dat er meer bogen bestaan dan alleen één soort boog.

2wapen-I-2667Als de schutters van Hilversum weer rustig aan ook allemaal in de kantine aanwezig zijn begint Henri zijn verhaal hij legt uit dat het dit jaar iets anders zal verlopen dan afgelopen jaren. Dit jaar zal bijvoorbeeld maar 1 keer in Hilversum geschoten worden en maar 1 keer in Loenen. Dit komt omdat het plannen van een dergelijke avond in Hilversum op dit moment redelijk lastig is vanwege de vele evenementen van Hilversum deze maand. Dit betekent dus dat zowel het trainen als de wedstrijd deze keer op een avond gebeurd in plaats van twee.

Henri vervolgd zijn toespraak met de indeling iedere schutter van Loenen zal gekoppeld worden aan een van Hilversum. Maar omdat er dit jaar veel meer schutters zijn van Hilversum dan van Loenen zullen er ook een paar koppels zijn van alleen mensen van Hilversum.

De bedoeling is dat nadat de indeling gemaakt is van ieder koppel de schutter van Hilversum de boog en spullen voor Loenen gaan uitzoeken.

Als iedereen zich in de zaal heeft verzameld en alle schutters van Loenen een boog hebben aangemeten gekregen van de Hilversummers, gaat Henri weer voor de groep staan met sybe als voorbeeld naar voren geroepen begint hij rustig uit te leggen hoe de basishouding is met het boogschieten en hoe de schutters moeten schieten.

Nadat de toespraak van Henri klaar is, is het de beurt van de schutters van Loenen om te schieten.

Lees hier het hele verslag van de eerste dag van het 2wapentoernooi